Pim Paparazzi

Iedereen kan model zijn!

Over Pim


Of het nou mijn mobieltje is, mijn compacte watercamera of een van mijn spiegelreflexcamera’s…, altijd kan ik een foto maken. Wat dat is, deze passie voor fotografie? Ik weet het niet. Uitleggen kan ik het niet. Ik laat de beelden maar voor zich spreken.

Ik ben Pim, getrouwd met Yvonne en met onze labradoodle Mickey wonen wij in Hoogvliet. Onze twee kinderen wonen inmiddels niet meer ’thuis’, maar hebben mede door hun vriendenkring mijn activiteit op het gebied van modelfotografie wel een belangrijk zetje gegeven.

Jarenlang ben ik bezig geweest met landschapsfotografie. Ik wilde daarna wel eens wat anders en ben mij meer gaan toeleggen op portret- en modelfotografie.

Een setje eenvoudige studiolampen zorgden ervoor, dat ik dat bij slecht weer ook binnen kon doen in mijn kleine huiskamerstudio. Mijn modellen waren familieleden, vrienden en bekenden, maar al snel kwamen er aanvragen voor shoots van buitenaf. Van het een kwam het ander en de thema’s kunnen mij niet gek genoeg zijn.

Omdat ik erg van het strand hou en er niet al te ver vanaf woon, ben ik daar met grote regelmaat actief. Mijn modellen hebben over het algemeen nauwelijks ervaring met poseren, maar dat hoeft ook niet. Mijn motto ‘Iedereen kan model zijn’ moet ervoor zorgen, dat iedereen die dat wil wat makkelijker over die fotoshootdrempel stapt en zichzelf laat fotograferen. Iedereen is mooi op zijn eigen manier!
Een fotoshoot bij mij is echt een uitje! Ik besteed veel tijd en aandacht aan de voorbereiding, zodat iedereen van tevoren weet wat hem of haar te wachten staat. Een ontspannen sfeer draagt automatisch bij aan een mooi resultaat.

Na afloop van de shoot stuur ik -na een eerste selectie- de foto’s op via wetransfer en kunnen er 10 foto’s geselecteerd worden die ik dan ga na bewerken. Zelf post ik nooit foto’s van modellen zonder dat hij/zij daar toestemming voor heeft gegeven. Het model heeft daarover altijd een beslissende stem. Recensies kunnen gelezen en achtergelaten worden op mijn facebookpagina! Hoe kan ik zelf nou het beste dit verhaal kracht bijzetten? Met beelden natuurlijk. Hier volgen een aantal ‘making of’ en ‘behind the fotoshootscenes’ plaatjes.

© 2024 Pim Paparazzi

Thema door Anders Norén